Dårlige forhandlere?

For de diskusjoner som ikke omhandler padling

Re: Dårlige forhandlere?

Postby veltern » 15 Aug 2018, 12:24

Var inne på websiden til den kjente svenske kajakkdesigneren Bjørn Thomasson nylig:
https://www.thomassondesign.com/lasa-om ... pa-uppdrag

Scroller man litt nedover kommer man til et avsnitt med tittelen "Seabird Designs". Her er det lagt inn en uthevet rute med et saftig utsagn om den nevnte produsent/forhandler.
Uvanlig å se Bjørn uttale seg så direkte.
veltern
 
Posts: 592
Joined: 27 Aug 2014, 12:32

Re: Dårlige forhandlere?

Postby TurboJens » 15 Aug 2018, 14:10

Det må være lagt til ganske nylig, relativt sikker på at det ikke stod der når jeg kjøpte en Nordr M i slutten av mai. Det virker for øvrig å være grei byggekvalitet på den.
Forsendelsen av denne tok relativt lang tid etter kajakken ble hentet hos de. Jeg prøvde å kontakte de men fikk ingen respons (og har fremdeles ikke fått dette).
Måtte kontakte speditør, og de mente det tok så lang tid fordi de trudde de trengte en kranbil for å levere en kajakk på 5.3-5.4m..., ble til slutt levert med skapvogn og sjåføren bare lo når jeg nevnte at de trudde de trengte kranbil.

Ser de i hele vår/sommer har vært sluttsolgt for svært mange varer, både kajakker og annet. De hadde i mai et maisalg, det ble endret til junisalg i juni og er nå et sommersalg, med identiske priser, de må strengt tatt ha hatt varen til angitt førpris en gitt stund før de eventuelt kan skilte med salg. Usikker på om varene kan ha ligget der til førprisen tidligere i år, og de faktisk bare prøver å tømme lagerene.

Når det kommer til fiktive førpriser er nok Kajakk og Fritid verst, de varene har de aldri solgt til oppgitt førpris.
https://www.kajakk-fritid.no/Forside/pa ... drakt.aspx
9500 oppgitt som førpris, de fleste forhandlere tar rundt 5500kr for disse, uten å annonsere det som salg.

Tror westsystem gjør det samme på sine Vega Designs kajakker. Ellers har jeg bedre erfaring med de enn f.eks bull og milslukeren i Oslo med tanke på service. (Samt at de har vesentlig bedre utvalg i butikken enn Bull, og langt ryddigere enn Milslukeren)
TurboJens
 
Posts: 42
Joined: 05 Aug 2018, 16:16

Re: Dårlige forhandlere?

Postby hotshot » 15 Aug 2018, 23:00

Ja, d isse "salgene" har pågått i årevis. Noen av dem kan kanskje dekkes seg bak at de topper prisene ved sesongstart for å skumme fløten når markedet tillater det. Det værrste er kanskje "billigsalg" på overliggere fra tidligere år hvor man ganske frekt hever veiledende pris og kaller den prisen som fantes før for et "tilbud". Ser på nettsiden til Bull at "høstsalget starter nå". Har dere forresten sett denne, det er lov å prøve seg:
https://bull-ski-kajakk.no/SKI/artikler ... vil-bedras

Bjørn Thomasson lenken gir forresten en OK "markedsoversikt" som er kjekk å ha som referanse. Og de fleste har vel sett at Seabird bruker navnet hans i sine presentasjoner av de forskjellige modellene.De skryter jo også litt av at de er "avkom" etter VLV Vitudden og Vitudden selger jo Sebird via sin nettside:
https://vitudden.com/kayaks/

Ellers er jo veiledende pris et merkelig begrep når det bare finnes en forhandler av produktet?
Fremtiden kommer av sig selv, fremskrittet ikke.
User avatar
hotshot
 
Posts: 2921
Joined: 17 Apr 2013, 13:58
Location: Akershus

Re: Dårlige forhandlere?

Postby veltern » 17 Aug 2018, 11:34

Klipper fra Bjørn Thomassons webside, nevnt ovenfor: "Seabird Designs – nej tack! Efter en följd av år med bristfällig kvalitet.... ".

Vel, gir kanskje Bjørn medhold et stykke på veg der. Mine erfaringer med SeaBirds kajakker, gjennom mange år, har vært noe blandet.
Har nå en forrige generasjon Exp. LV (med ikke nedbrettbar seterygg) som jeg bruker fortsatt, madammen bruker Exp. Åfjord Pro-en, og jeg har en Ranchero, som har fått nytt sete.
Summerer opp litt: Har eid til sammen 14 kajakker fra SeaBird:

Lunar 12: - 2 stk, begge lakk betydelig i overgang overskrog-underskrog, ved gjennomgående plastrør.

Ranchero: - 2 stk. I begge røk setefestene i skroget tidlig. På den ene var setet også montert feil, ca 4 cm høyere på den ene siden. (SB har senere lagt inn en støtte under setekantene for å hindre at setene ryker i festene.)

Discovery: - 2 stk.Tidlig utgave, med fjærbelastet senkekjøl,- den senkekjølen gikk i stykker etter kort tid. (Senere utgaver av Discovery har ikke senkekjøl.)
Den andre var uten feil.

Expedition - 3 stk. Tidlig utgave. På 2 røk en pedal tidlig i festet, pga dårlig materialkvalitet. Pedaler fra underleverandør, og brukes ikke av SB i nyere kajakker.

Expedition LV.: - 2 stk. Den ene var støpt feil, slik at den ene siden av kajakken var betydelig tyngre enn den andre.(!) Og kajakken lå derfor tydelig skjevt i vannet. På den andre Exp. LV var noe av dekksriggingen i forhold til roret montert feil. Anses som mindre alvorlig.

Expedition Åfjord Pro.: - 1 stk. Denne kajakken var uten noen feil.

Wave 6.1 SS: - 2 stk. Begge tok inn vann ved gjennomføringen i skroget for rorakslingen, samt i rorsnor-gjennomgangen ved rorhuset.

Av 14 kajakker var altså kun 3 uten feil eller mangler. (1 av de 11 med feil hadde en mer ubetydelig feil.)


Kan se ut til at denne produsenten bør rette litt mer fokus mot kvalitetskontroll.

Må tilføye at feil og mangler ikke er helt uvanlig på kajakker fra andre produsenter heller. Selv ikke de dyreste fabrikatene er alltid feilfrie.
veltern
 
Posts: 592
Joined: 27 Aug 2014, 12:32

Re: Dårlige forhandlere?

Postby veltern » 03 Oct 2018, 12:04

Da er en god løsning på plass.
veltern
 
Posts: 592
Joined: 27 Aug 2014, 12:32

Previous

Return to Off Topic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests