Stellar S18S surfski

Stellar S18S surfski

Postby veltern » 08 Aug 2018, 22:39

Padlet i noen år en Stellar S18S surfski (G1), i "advantage" layout.
Surfskien hadde en tiltrekkende design, men for en gjennomsnittlig padler var denne surfskien for stor. Overdrevent stor sittebrønn, og for stort skrogvolum. Fikk følelsen av å sitte "på" (oppå) vannet, og ikke i vannet. Primærstabiliteten ble derved svak.
Kajakken i G1 versjon hadde èn venturi selvlenser, ingen bæregrep, og ikke innsatt hylse for bakmontert ror. Etterfølgende versjoner fikk bæregrep i siden av sittebrønn, to venturi selvlensere, og innstøpt hylse for bakmontert ror.
I år kom modellen med visse endringer: sitttebrønn er gjort mindre, spesielt smalere i fremre del. Sittebrønn er også flyttet noen centimeter fremover, og forskipet er litt lavere. Samtidig er underskroget foran sittebrønn blitt mer avsmalende.
Skrogets største bredde er redusert, fra 53,3 cm til 51,2 cm, og primærstabiliteten er nå svakere.
Skrogvolumet er fortsatt stort, og åpenbart optimalisert for personer omkring 100 kg. (!). Dette er dessverre en tradisjon for Stellar kajakker.

Siste endring er at de to venturi selvlenserne er byttet ut med én "DeBrito"-type selvlenser.

Stellar S18S har høy byggekvalitet, har en del gode utstyrsfinnesser, som luke i front av sittebrønn, lasteluke i bakskrog, samt integrert hylse for bakmontert ror. Men skrogstørrelsen er etter min mening alt for stort for en gjennomsnittlig padler.

Kan neppe anbefale denne surfskien for personer under 85 kg.

http://www.stellarkayaksusa.com/S18S-surf-ski
veltern
 
Posts: 609
Joined: 27 Aug 2014, 12:32

Return to Anmeldelser

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest