Page 1 of 1

Litt ubehagelig kameratredning?

PostPosted: 29 Nov 2013, 13:50
by Miamaria
Nuvel, det var helt sikkert kjekt at kameratene kom, men dog. Denne var litt - tja. Jeg vil helst slippe å prøve det der, i hvert fall.
http://www.liveleak.com/view?i=f95_1383649378
(Bare slett tråden hvis dette har vært postet før. Har ikke sett det her, i hvert fall.)

Re: Litt ubehagelig kameratredning?

PostPosted: 29 Nov 2013, 14:18
by Kvase
skummel den ja

Re: Litt ubehagelig kameratredning?

PostPosted: 30 Nov 2013, 00:30
by hotshot
Folk som har padlet elv en stund, bør ha lært litt om denne type situasjoner på sikkerhetskurs. Denne videoen er instruktiv. Men i praksis er det ikke alltid man kan regne med å få så mye og rask hjelp som her. På lydsiden la jeg merke til bemerkningen om å "stabilisere". Dette er første bud i elveredning: sørge for at situasjonen ikke blir verre. Det var så bratt og stri strøm at det dannet seg en lomme så den den uheldige fikk luft selv med hodet delvis under vann.
Ellers så vi verdien av en vest med sterke skulderstropper som tåler vekten av en padler, en hjelm med lett synlig farge, og store solide fotstøtter og stor sittebrønn som hindrer at man blir tredd ned og låst fast i forenden av kajakkskroget. Her antydes litt av grunnen til at noen av oss er fullstendig allergiske mot små rorpedaler til bruk på annet enn flattvann.

Re: Litt ubehagelig kameratredning?

PostPosted: 30 Nov 2013, 13:07
by ugla
Det der kaller jeg å ha griseflaks...

Han fikk luft delvis under vann, kompisene hadde bra tilgang fra begge sider...

Re: Litt ubehagelig kameratredning?

PostPosted: 29 Aug 2014, 12:26
by hotshot
Rescue.

Fikk litt vondt i magan helt fra starten av denne videoen; en gammel rusten elvepadler kjenner igjen følelsen av at noe ikke er som det skal være:

http://www.unsponsored.co.uk/press/?p=13971