Page 1 of 1

Ønsker tips om lim

PostPosted: 02 Oct 2013, 22:13
by raster
Plastringen til dekkslukene detter av. Dette har vært limt til glassfiberskroget, og jeg lurer på om noen vet hvilket lim som er best til formålet?

Re: Ønsker tips om lim

PostPosted: 05 Oct 2013, 14:24
by Seasurfer
Jeg ville ha prøvd med monteringslimet Tec7. Gjør rent med aceton og rubb med grovt sandpapir før du limer. NB:-Epoxy er ikke kompatibelt med plasten som brukes i slike lukeringer.

Re: Ønsker tips om lim

PostPosted: 07 Oct 2013, 09:10
by AndersRS
Tec7 har mange forskjellige produkter. Regner med at det er den som er saltvannsbestandig (båtbutikker pleier å ha den inne) du anbefaler Seasurfer? Den har fungert bra som tetting til skroggjennomføringer på seilbåt for meg før, men husker ikke om den også limer godt.

Hvis du får avfettet flatene godt (blårens eller aceton kanskje? ) kan du prøve denne: http://www.biltema.no/no/Bygg/Kjemikali ... ng-362444/ Det har funket som fyll i knukket bauggjennomføringsrør på Delphin min hvertfall (bilde før fiks).
Image

-Anders

Re: Ønsker tips om lim

PostPosted: 12 Oct 2013, 11:34
by Seasurfer
Det finnes flere gode monteringslim på markedet. De må være såkalt sjøvannsbestandig og tåle kjemikalier om de skal brukes maritimt. Mange tror at epoxy er selve løsningen på maksimal affinitet(vedheft), men det kommer helt an på hva som skal limes. Epoxy, vinylester og (særlig)polyester har stort sett dårlig(les:elendig) vedheft til de fleste petrokjemiske materialer som polyetylen, pvc og abs-plast. Flere produsenter monterer lukechassisene til dekket med fugemasse. Da må chassisene i tillegg festes med gjennomgående skruer som har nedsenkede skruehoder, samt skiver på undersiden. Anleggsflaten mot skruehodene må også borres kone før montering.

Re: Ønsker tips om lim

PostPosted: 12 Oct 2013, 13:12
by Sven K
west systems har utviklet en epoxytype som skal feste til polyethylen, Gflex, men det forutsetter flammebehandling først. hvor bra det funker vet jeg ikke enda.

Re: Ønsker tips om lim

PostPosted: 18 Mar 2014, 15:26
by hotshot
Har en kamerat som har testet Gflex på elvekajakk:
Kort fortalt så holder det dessverre ikke til slik bruk.
Mulig det kan funke til mer "moderate" ting, men foreløpig er det visst bare sveising som holder.

En annen sak er andre plasttyper, ABS og div. thermoformings typer.
Der er det kanskje mulig med spesiallim?
ABS kan også sveises, men blir lett svidd og stygt......