Hjelp! Knust/sprukket surfski

Hjelp! Knust/sprukket surfski

Postby anicdu » 12 Jul 2019, 21:54

Har to surfskis og den ene har jeg hatt mye uflaks med til tross for veldig forsiktig håndtering. Etter vinteropplag med noe usikker håndtering og litt bærehjelp fra et veldig hjelpsomt men litt klønete barn har den ene nå knust laminat på to små områder (overflaten har blitt myk) samt slått av gelcoat helt ned til laminatet helt I akterenden. Båten er av type Stellar SR gen 2 I Excel utførelse

Jeg har hverken tid eller fasiliteter til å reparere og trenger tips om flinke folk/verksted som kan reparere slikt. Jeg holder til I Oslo til vanlig men er nå på hytta I Østfold.


Innspill/tilbud/tips mottas med STOR takk!
anicdu
 
Posts: 1
Joined: 12 Jul 2019, 21:42

Re: Hjelp! Knust/sprukket surfski

Postby hotshot » 13 Jul 2019, 17:59

Østfold er stort, men Fredrikstad har en kajakk-klubb som virker ganske aktiv. Mulig de har noen som kan hjelpe?
https://fredrikstad-kajakklubb.spoortz. ... siteId=798

Milslukern bør kunne gi råd når du kommer til Oslo.
West System på Alnabru har mye å tilby innen rep.materialer.

Sånn helt akutt vil jeg foreslå tape (vev-tape av typen "gaffa-tape", "Duck-tape" osv. Gorilla-tape og Tiger-tape er blant de bedre variantene som har vært å få bla. hos Clas-Ohlson og Europris i det siste. De sterkeste typene er normalt svarte- "Sølvtape" funker, er lettere å finne, men er mindre holdbart.). Du kan gjerne varme litt på materialet med hårføhner el.lign. så limet mykner og tapen fester bedre. Legg gjerne på noen lag så det blir sterkt og tett. Dette har vært standard nød-reparasjon blant elvepadlere i alle år og holder bedre enn man skulle tro. Eneste bekymring e fjerning av evt. lim-rester og underlag som rives opp når man senere skal gjøre en permanent reparasjon.. Du kan evt. dekke over slike steder med en liten bit plast folie el.lign. før du taper.
Fremtiden kommer av sig selv, fremskrittet ikke.
User avatar
hotshot
 
Posts: 2884
Joined: 17 Apr 2013, 13:58
Location: Akershus

Re: Hjelp! Knust/sprukket surfski

Postby Marius Engelsen » 16 Jul 2019, 16:30

Uten å kunne se skaden, så er det vel mulig å kjøpe litt glassfiber på biltema, og en liten tube med 2-komponent 5-minutter epoxy? Blir knallsterkt, og går fort..
Padler fra Askøy :)
User avatar
Marius Engelsen
 
Posts: 236
Joined: 26 Jun 2018, 13:03
Location: Askøy


Return to Surfskipadling

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests