Skader på/reparasjon av surfski

Skader på/reparasjon av surfski

Postby EnTil » 14 Sep 2014, 16:22

Hvor skadeutsatt er egentlig en surfski? Og hvor vanskelig er det å reparere en? Dette tror jeg mange lurer på.

Hva når du sitter i en komposittsak på mellom 11 og 15 kg? Om du velter og havner i steinura, hva da? Og med lekk båt, stor skade, der det er umulig å komme til på innsida, hvordan reparere? Gjør en det, eller selger en skia til skrap-pris til en tusenkunstner, for så å kjøpe ny til seg selv? Hvor ofte kan det tenkes å skje? Dette ville bekymret meg i en ny komposittski.

Jeg hadde en stund en bruktkjøpt V10 Sport, nå byttet bort. Den var skadet i rorfestet hos en tidligere eier og var pent reparert. Hvordan han kan ha greid det, er for meg en gåte.

Er det noen av surfskibutikkene som tilbyr eller formidler reparasjonstjeneste? Jeg tenker her på reparasjon av skader framkommet under padling, slikt som ikke er dekket av noen garanti.
EnTil
 
Posts: 1402
Joined: 09 Oct 2009, 11:50
Location: Ålesund

Re: Skader på/reparasjon av surfski

Postby hotshot » 14 Sep 2014, 21:43

I gamle dager i England drev vi med mye glassfiberreparasjon på kajakker og seilbåter (røff bruk i surf ved Bristolkanalen ga utstyret mye juling, og dette var før vi begynte med mykplast). Et triks var å manøvrere en bit med bølgepapp i posisjon på innsiden av hullet som "forskaling". Vanligvis kunne man komme til innenfra, men det var alltid mulig å holde slikt på plass med hyssing, kontakt-lim osv. på innsiden av et hull i et lukket skrog. Pappen måtte man da bare la være igjen: det er ikke så farlig; ingen ser det etterpå.......
Dette er altså en mulig løsning på de "umulige" reparasjonene som var i bruk allerede i 60-åra.
Fremtiden kommer av sig selv, fremskrittet ikke.
User avatar
hotshot
 
Posts: 2906
Joined: 17 Apr 2013, 13:58
Location: Akershus

Re: Skader på/reparasjon av surfski

Postby veltern » 15 Sep 2014, 15:38

Noen, eller faktisk ganske mange, surfski har luker. Særlig de litt bredere surfskiene, men også noen helt ned på 44 cm har (f.eks. NK Rapido). Noen har "dagsluke" bak, noen har i tillegg en lukeåpning i fremveggen av fotbrønnen. I så fall kan man vel noen ganger komme til og få "mothold" fra baksiden på store deler av skroget. Uten slike luker blir det vel verre å komme til i et dobbelt, lukket skrog.
Hvis skrogskaden er bak (noen den vel sjelden er) har man også en liten mulighet gjennom luken for snorinnfestingen til surferoret.
veltern
 
Posts: 546
Joined: 27 Aug 2014, 12:32

Re: Skader på/reparasjon av surfski

Postby Kvase » 15 Sep 2014, 16:00

Borre et lite hull bruk skum av den som tåler fukt brukes forsiktig da har man bakhold og nesten ikke balast, etter herding --
Alternativ bruke polypropylen lim som man fukter slik at det skummer og gjør området stift ved herding (polypropylen lim beregnet til liming av tre)
Dyslektiker
Valley Aquanaut st + Shoreline orginal = Atlantic LV + Perspectiv elvekajakk
Nordkapp LV glasfiber + PH Hammer

http://www.kajakknett.no/ + http://turliv.no/kajakklenker.html
http://youtu.be/YoB8t0B4jx4
https://www.youtube.com/watch?v=XOwl-bMfIkc
User avatar
Kvase
 
Posts: 4411
Joined: 11 Oct 2009, 20:34
Location: Arendal


Return to Surfskipadling

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests