Page 1 of 25

kajakk/båt ulykker

PostPosted: 19 Apr 2013, 22:16
by Sven K

Re: ny båtulykke

PostPosted: 20 Apr 2013, 10:56
by bernt
Hvis tyske fisketurister på Sørlandet oppfører seg som tyske fisketurister i Trøndelag er det ikke rart det går galt. Ser du en liten båt med minst to personer hvor alle står og fisker, er det med med 99% sannsynlighet tyske fisketurister (Vi som bor her oppe fikk banket inn med morsmelken at man SITTER i båten og hvis en må stå er det bare EN OM GANGEN).

Re: ny båtulykke

PostPosted: 21 Apr 2013, 20:00
by Seasurfer
Så lenge det ikke stilles krav, vil det komme flere ulykker av denne typen. Etter min mening burde det ikke være lov å leie denne typen fiskebåter uten at det fulgte med en norsk skipper.

Re: ny båtulykke

PostPosted: 21 Apr 2013, 22:38
by ugla
Våttkort kurs for hobby fiskere?

:-P :grin:

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Re: ny båtulykke

PostPosted: 21 Apr 2013, 22:50
by Sven K
båtførerprøven.

Re: ny båtulykke

PostPosted: 21 Apr 2013, 23:03
by ViTo
bernt wrote:Hvis tyske fisketurister på Sørlandet oppfører seg som tyske fisketurister i Trøndelag er det ikke rart det går galt. Ser du en liten båt med minst to personer hvor alle står og fisker, er det med med 99% sannsynlighet tyske fisketurister (Vi som bor her oppe fikk banket inn med morsmelken at man SITTER i båten og hvis en må stå er det bare EN OM GANGEN).Og alle over på ripen " se den fisken"
Tror det begynner å melde seg til Ola NORMANN også....Opplæring i båtkultur.

Re: ny båtulykke

PostPosted: 21 Apr 2013, 23:59
by Sven K
også var det stiv kuling. det kan virke så greit så lenge man er i beskytta farvann, go slett ikke altid så lett å oppdage at man kan været på vei inn i uhånderlige greier. helt fjernt. desverre..

Re: ny båtulykke

PostPosted: 22 Apr 2013, 07:40
by rambler
Tror tanken på at lovrestriksoner er løsningen på alt er farlig. Det skjer langt flere alvorlige ulykker på kjøkkenet enn på havet, men jeg har enda ikke hørt noen kreve "obligatorisk kjøkkenkort" eller lignende. At mennesker tar, eller lærer å ta ansvar er selve grunnlaget for demokratisk og fritt samfunn.

Men jeg er enig i at de som leier ut båter burde ha informasjonsplikt.

Ellers var det visst et bølgesett av to-tre ekstra store bølger som senket dem. Antagelig en av de vanligste årsakene til småbåtulykker.

Re: ny båtulykke

PostPosted: 22 Apr 2013, 11:41
by Seasurfer
Båtene kan per i dag på helt lovlig vis leies ut til absolutt hvem som helst som er eldre enn seksten år. Turistene får utdelt vester og tenningsnøkkel. God tur! Utleierne av disse små fiskebåtene ønsker selvsagt, og kanskje helt ukritisk(?), å innkassere disse pengene fra bemidlede turister, Jussen(lovlighet)og økonomisk gevist rager på typisk vis høyere enn sikkerhet. Med visse mellomrom ankommer (og omkommer...) folk som aldri har vært på annet enn kanaler og innsjøer. Utleie med guide/båtfører er mitt forslag dersom ikke relevant erfaring kan dokumenteres. -Andre gode idéer?...

Re: ny båtulykke

PostPosted: 22 Apr 2013, 23:26
by ugla
Jeg er helt sikker på at en rigid våttkort stige for motorbåt er veien å gå...

Kjøkkenkort var også smart Rambler.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2