Page 1 of 1

Kajakk funnet på Lille Sotra

PostPosted: 18 Oct 2016, 19:22
by Hallvard
Kajakk funnet på flytebrygge på Lille Sotra. Det var endel mistenkelige omstendigheter som gjør at jeg tror den er mistet eller stjålet. Jeg har tatt vare på den og gir den gladelig tilbake til eiger om du kan oppgi merke, farge og andre kjennetegn.
Hilsen Hallvard tlf. 93025067

Re: Kajakk funnet på Lille Sotra

PostPosted: 04 Nov 2018, 08:09
by Kvase
Henger meg videre med denne oppfordringen her Fra HRS som går ut på å merke kajakken sin
https://www.nrk.no/sognogfjordane/hrs_- ... 1.14276212
Image
tja denne er min
Image

Re: Kajakk funnet på Lille Sotra

PostPosted: 07 Nov 2018, 12:29
by veltern
Kajakk funnet på flytebrygge på Lille Sotra. Det var endel mistenkelige omstendigheter som gjør at jeg tror den er mistet eller stjålet. Jeg har tatt vare på den og gir den gladelig tilbake til eiger om du kan oppgi merke, farge og andre kjennetegn.
Hilsen Hallvard tlf. 93025067


Nå er det vel slik, ifølge lovgivning om hittegods (kapitalvarer) at Politi skal underrettes? Det er vel riktig å gjøre det her. Ut ifra at du nevner "mistenkelige omstendigheter" så kan det jo komme (ha kommet) inn tapsmelding til Politi?
Sannsynligheten for at en fortvilet eier leser her inne er vel nokså liten? Likeledes at forsikringsselskaper gjør det?

Beklageligvis, så er det også slik, at om eier ikke melder seg, så kan man ikke beholde en kajakk man kan finne. Det blir da i gråsonen inn mot heleri, dessverre.

Re: Kajakk funnet på Lille Sotra

PostPosted: 07 Nov 2018, 18:35
by hotshot
Det som er skrevet ovenfor, stemmer i store trekk: og de fleste har vært forskånet for slike erfaringer.
Et par snodige hendelser fra virkeligheten kan illustrere hva merking kan ha å si, og det er blant elvepadlere at ting skjer.

Min verste elvepadle-opplevelse var hjemme i Lysakern. Jeg kom i land i temmelig omtåket tilstand mens kajakken dro nedstrøms. Den ble funnet av en ærlig mann som ringte familien og sa at "kajakken er funnet". Dvs. at den var merket med telefonnummeret til familien i tillegg til mitt. Og familien som var hjemme, tolket dette som et dårlig tegn. Jeg hadde i mellomtiden hentet meg inn såpass at jeg skjønte hvor jeg skulle lete og fant kajakken pent parkert på elvebredden ved en demning. Familien ankom omtrent samtidig og var glad for å se meg uskadd.
Ikke nødvendig å forklare noe mer, bortsett fra at vi ikke fant den snille mannen.

En kamerat mistet kajakken sin fra bilen under transport. Den var ikke merket, men den uhederlige finneren averterte den til salgs på nettsiden til klubben vår......
Jeg så annonsen og ringte min venn som kunne bekrefte at det ganske sikkert var hans kajakk som var til salgs. Vi ga oss ut for interesserte kjøpere og la en plan med hjelp fra politiet som dukket opp samtidig med oss da "salget" skulle skje. Kameraten fikk tilbake kajakken sin, og vi lot være å anmelde forholdet siden det var en ung angrende gutt med dårlig råd som slapp unna med en skrekkopplevelse han neppe glemmer. Men det hadde vært en stor fordel hvis kajakken hadde vært merket, nå hvilte forholdet bla. på at vi kunne gi en svært detaljert beskrivelse av farkosten til politiet FØR vi hadde sett kajakken. Og at det lå tykt utenpå den unge karen at det var veldig ubekvemt å bli avslørt på denne måten.

Så, ja, når du vet at du vil beholde kajakken din en stund og ikke selge den videre med det samme, så ta en tusjpenn og skriv navn og telefon-nummer til deg selv og nære pårørende tydelig inni sittebrønnen.
.