Page 1 of 1

Surnadalsfjorden

PostPosted: 19 Dec 2018, 19:09
by Monsenrulle
Hei. Noen som padler en del i østenden av Surnadalsfjorden? Fine steder å sjøsette en kajakk?

Re: Surnadalsfjorden

PostPosted: 19 Dec 2018, 23:03
by Kvase
Monsenrulle wrote:Hei. Noen som padler en del i østenden av Surnadalsfjorden? Fine steder å sjøsette en kajakk?

Ser veldig greit ut her på karte fra de røde markørene og videre ut langs fjorden der er det flere lovende plasser
https://kart.finn.no/?lng=8.50517&lat=6 ... erdefinert

Re: Surnadalsfjorden

PostPosted: 20 Dec 2018, 10:10
by Marius Engelsen
For meg ser det ut som på kartet at veien går nær sjøen, at det ikke er bratt ned til sjøen fra veien og mange flekker uten skog som gjør det enkelt å bære kajakken ned til sjøen. Her kan du sjøsette nesten hvor som helst, avhengig av bølger såklart :)

Re: Surnadalsfjorden

PostPosted: 20 Dec 2018, 22:43
by Monsenrulle
Takk for svar begge to, skal se om den markerte stranda er brukbar. Tror det er verre langs veien på sørsiden når det er flo, veldig grov stein som går ned i sjøen.

Re: Surnadalsfjorden

PostPosted: 23 Dec 2018, 21:25
by qussuk
Vær oppmerksom på at Trongfjorden kan være en utfordring. Vinden forsterkes grunnet fjellformasjonene. Det blir krappe bølger som forsterkes på grunn av "trakteffekten" i topografien. Mange bratte svaberg, det kan være langt mellom nødlandingsplasser. I sommerhalvåret kan "ettermiddagsfloingen" ( solgangsbrisen) være kraftig.

Re: Surnadalsfjorden

PostPosted: 28 Dec 2018, 19:56
by Monsenrulle
qussuk wrote:Vær oppmerksom på at Trongfjorden kan være en utfordring. Vinden forsterkes grunnet fjellformasjonene. Det blir krappe bølger som forsterkes på grunn av "trakteffekten" i topografien. Mange bratte svaberg, det kan være langt mellom nødlandingsplasser. I sommerhalvåret kan "ettermiddagsfloingen" ( solgangsbrisen) være kraftig.

Takk for svar. Grunnet snøbyger valgte jeg en tur oppover Surna istedet, kom helt opp til gammelbrua oppstrøms Åsskardveien. Der ble strømmen så kraftig at jeg gikk lei. Fint med "tredemølle" for å finpuse en uslepen teknikk, da. Hadde jeg vært der på stigende sjø, ser det utifra flybilder at man kommer seg mange kilometer lenger før det blir stopp.