Mange nye padlere på forumet?

Mange nye padlere på forumet?

Postby veltern » 17 Mar 2020, 09:45

Henter dette innlegget fra et lukket medlems-underforum:
hotshot wrote:Innom og skriver. Noterer at det er 26 lesere her allerede kl. 7 på morgenen pluss et par "boter". Det er jo ganske OK

*hello2*

Noterer at det allerede kl 08 i dag var over 100 besøkende inne samtidig. De siste dagene har det ligget jevnt omkring 100, og i perioder langt over. Det høye antallet begynte i god tid før corona-pesten kom i gang for alvor.
Trodde at fravær av Google-roboten her inne ville medføre færre treff på dette forumet, men det ser ikke slik ut.

Kan man spørre: Er de samtidige besøkende i antall av 100, eller over, relle? Spør fordi antall innlegg på forumet har sunket kraftig den senere tid. Bare én forblåst skribent har lagt igjen innlegg her i det siste.
Hvem er så disse hordene av "gjester"? Som ikke skriver noe, bare er innom. Kan det være personer med annet språk, som leser translaterte versjoner av posteringer her, og som derfor ikke skriver, da de ikke har kjennskap til norsk? På den annen side er det vel ikke noe i veien for å skrive engelsk-språklige innlegg her?
---
Edit kl. 0955: Ca 10 minutter siden var antallet gjester her over 100, nå nede i det mer vanlige 31. Merkelig med så hurtige svingninger. Hva skjer?
veltern
 
Posts: 616
Joined: 27 Aug 2014, 12:32

Re: Mange nye padlere på forumet?

Postby veltern » 20 Mar 2020, 10:45

Jäckle, det var 100 gjester her inne kl 07 i dag tidlig. I skrivende stund er det 112. Forumet er populært som aldri før. Sitter folk inne, borte fra jobben, skremt vekk fra hyttene sine, og "roamer" på nettet, og detter innom padleforumet? Men alle disse leser bare, de skriver ikke. Ser vi på enkelte andre fora kan det være greit at ikke fok skriver hvis de ikke har noe fornuftig å skrive om.

På andre fora, også friluftsrelaterte, er det mye ufyselig krangel. I tidligere år leste jeg endel på et forum for jakt. Der var det mye krangel. En indre krets av moderatorer og administratorer, og tydeligvis et knippe bekjente av slike, moret seg med å provosere andre brukere som ikke hadde meninger helt sammenfallende med den nevnte indre krets. Var ikke medlem der, bare leste. og kom raskt til den slutning at et slikt forum ville jeg ikke være del av. Har ikke vært innom der på flere år, vet ikke om det er rensket opp der nå. Var mye krangel for eller mot ulv, bla.

Derimot har jeg den siste par ukene vært innom og lest i et forum for sykling, dvs. egentlig et forum for terrengsykling, som de kaller seg selv, da jeg har planer om å kjøpe elektrisk tråsykkel, i disse smitte-tider. I det forumet er det også mye uforskammetheter. Og tegningen er den samme som på forumet jeg nevnte om jakt: En indre gruppering som morer seg med å trakassere menings-avvikere mest mulig, uansett hvor saklig motparten er. Mye krangling om klima, bla. Også et forum man ikke lett føler seg hjemme i.

Slike forhold har vi ikke her hos oss, heldigvis.
veltern
 
Posts: 616
Joined: 27 Aug 2014, 12:32

Re: Mange nye padlere på forumet?

Postby veltern » 20 Mar 2020, 12:28

Ny forumsrekord:
Hele 376 var inne her på forumet den 19. mars 2020, litt før kl. 19 i går kveld.
376? Hva lokker slike horder hit? Padlebloggen til Padlemia kan være en kandidat.
veltern
 
Posts: 616
Joined: 27 Aug 2014, 12:32

Re: Mange nye padlere på forumet?

Postby Noraf » Yesterday, 12:11

Det er jo rett og slett imponerende.
Er det noen stattistikk å hente ut som viser hvilke sider som har henvist disse hit?

Ble nyskjerrig nå :)
Har nå Riot Brittany 16,5
Holder til i bunnen av Tyrifjorden ;)
Noraf
 
Posts: 35
Joined: 11 Aug 2013, 18:01

Re: Mange nye padlere på forumet?

Postby veltern » Today, 07:26

Jevnt stort antall besøkende fra tidlig morgenstund: 202 gjester her på et tidspunkt tidlig i dag. Ser ofte høye besøkstall tidlig på dagen, mens det ofte synker kraftig utover kvelden. Kan det være en indikasjon på at mange digitale gjester befinner seg i andre tidssoner på kloden? Ser at 23 gjester er i skrivende stund inne på denne tråden.

Noterte meg at antall gjester økte omkring tiden da det ble lagt ut innlegg med bilder av de nye Nelo surfski-modellene i tråden her om surfski på flattvann. Det er ellers lite å finne om de nye Neloene på nettet.
Selv om søke-robotene nå ikke kan logge seg inn her, kan innholdet likevel komme opp ved søk via søkemotorer. Kan det ha økt kunnskapen ute i verden om dette forumets eksistens?

Med etterhvert nokså brukbare oversetter-programmer er norsk ikke lenger gresk for lesere med andre morsmål.


Antall samtidige gjester på dette forumet har i noen år vaket omkring 30. I den senere tid ser vi en 5-dobling. Noe er endret.

En liten oppfordring til eventuelle gjester fra andre tidssoner om å lage en profil her og gi et innblikk i hva som har ledet dem til dette forumet.
Last edited by veltern on 08 Apr 2020, 08:57, edited 2 times in total.
veltern
 
Posts: 616
Joined: 27 Aug 2014, 12:32

Re: Mange nye padlere på forumet?

Postby veltern » Today, 07:27

Hvis ingen svarer kan det styrke fornemmelsen om at det meste er nett-roboter, sa du?
veltern
 
Posts: 616
Joined: 27 Aug 2014, 12:32


Return to Hav-/Turpadling

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests