Nye kajakker 2015

Nye kajakker 2015

Postby hotshot » 02 Jan 2015, 12:41

Godt nyttår alle sammen; 2015 er i gang og det er tid for å se om det bringer noe nytt leketøy.

Er det innovasjonstørke? Har alle muligheter vært utforsket? Intet nytt under solen? Bare retro heretter?

Et lite søk viser at Jackson benytter anledningen til å promotere en ny årgang av elvebåter.
Temaet ser ut til å være "tilbake til de gamle gode", dvs. at letthåndterlige trygge modeller er tilbake etter noen år med radikale/ekstreme lekemaskiner for råtasspadlere. Gamle kjenninger blir resirkulert:

http://jacksonkayak.com/jk-kayaks/white ... /2015-zen/

http://jacksonkayak.com/jk-kayaks/white ... /2015-fun/

Rapporter fra andre steder; fiskekajakker og SUP er tydeligvis fortsatt trender i de store markedene, men vi ser også en Tsunami for 2:
http://www.westerncanoekayak.com/2014/0 ... gear-2015/

Oppblåsbart, takstativ med sugekopper, Flytevest med memoryfoam, Arbeidsstativ minner om gammeldagse campingkrakker (DIY ide?)
http://www.canoekayak.com/2015-product-preview

Var det alt, eller har noen av dere sett noe spennende? Når får vi se norsk-svenske Axis i mykplast?
Fremtiden kommer av sig selv, fremskrittet ikke.
User avatar
hotshot
 
Posts: 2912
Joined: 17 Apr 2013, 13:58
Location: Akershus

Re: Nye kajakker 2015

Postby Morild » 02 Jan 2015, 18:30

Valley Nordkapp fyller 40 år i 2015, og Valley lanserer i den forbindelse en ny uygave som de tenker å kalle for Nordkapp førti (jepp, "40" er skrevet på norsk). Den skal etter sigende være tettere opp til originalen enn dagens Nordkapp, og siden jeg i utgangspunktet sikler på Nordkapp er jeg overmåte interessert. Så hvis noen har noe nytt å komme med, eller har fått prøvepadle og kan si noe om hvordan den oppleves i forhold til dagens Nordkapp serie, er jeg meeeeeget interessert. Ellers skrev 29er om dette i siste nr. av padling.

Link til Nordkapp førti
NDK Romany classic
Tahe Marine Greenland LC Karbon
Epic Relax Tour Sign
Werner Shuna
Thygesen Grønlandsåre
http://heroykajakk.com/
Bloggen min
User avatar
Morild
 
Posts: 555
Joined: 30 Aug 2010, 19:54
Location: Ålesund

Re: Nye kajakker 2015

Postby Kvase » 02 Jan 2015, 18:38

Morild wrote:Valley Nordkapp fyller 40 år i 2015, og Valley lanserer i den forbindelse en ny uygave som de tenker å kalle for Nordkapp førti (jepp, "40" er skrevet på norsk). Den skal etter sigende være tettere opp til originalen enn dagens Nordkapp, og siden jeg i utgangspunktet sikler på Nordkapp er jeg overmåte interessert. Så hvis noen har noe nytt å komme med, eller har fått prøvepadle og kan si noe om hvordan den oppleves i forhold til dagens Nordkapp serie, er jeg meeeeeget interessert. Ellers skrev 29er om dette i siste nr. av padling.

Link til Nordkapp førti

selv så sikler jeg på Nordkapp LV
Oversatt link din Morild
2015 vil være 40-årsjubileet for lanseringen utvilsomt den mest innflytelsesrike noensinne Kayak Produsert havet, Nordkapp! Designet spesielt for en 500 mil sjø kajakk ekspedisjon opp den norske kysten, til poenget med nordligste Skandinavia, Nordkapp markerte begynnelsen av havkajakker være designet spesielt for utvidet Recreational kajakkturer havet.
Whils, i Pool Pool mellomliggende årene, sementert Nordkapp heller referanse sitt rykte "Expedition" hav-kajakk, var det fortsatt WHO Noen mente det hadde, hadde sin dag. For Kayak 25-årsjubileum Gikk det gjennom en stor ansiktsløftning, delvis dette var å gjøre den mer brukervennlig, selv om det hadde fått et rykte for å være ustabil, spesielt med lettere padlere padling Thos overveiende eller egen. Dette Nordkapp Jubilee, eller det ble kalt, igjen svært populære rumpe provede Noen tradisjonalister følte at det hadde mistet sjelen Noen av originaler. Utgivelsen av LV, noen år senere, Gaven tilbake livlig Thos tradisjonalister Felt rumpe brøt var det var fortsatt savnet Thos savnet WHO Noe immaterielle, om den opprinnelige.
I Pool Noen år tidligere, arkivering Whils Noen av dalens historie og Innspilling utviklingen av sitt utvalg, kunne vi systematisk se på den kronologiske Utvikling av Nordkapp-modellen. Hva var ganske Cham å tenne avslørende og til slutt førte oss til å produsere 40-års jubileum denne nye versjonen!
Starter Før så vi på, målt og padlet Nordkapp "Classic", effektivt den siste Produksjon versjon av 'HS' versjon, angivelig den originale versjonen og en modell fremdeles i produksjon inntil nylig i dalen relativt 'klassiske serien. Var det whils responsiv og kvikk på vannet, primær og sekundær stabilitet begge var dårligere enn dagens modell. I seg selv, det var ikke overraskende, gitt at den "Jubilee" -versjonen satt ut for å forbedre på stabilitet av denne designen. Hva var tydelig, howevera, Var That Was Stabilitets mindre enn svar ville være passende, for en kajakk Designet enda en grov vann kajakk ekspedisjon. Ved første, vi tenkte bare denne eden Might oss urimelig å være kritisk eller svømming tar hensyn, hvor langt hadde avansert design gjennom årene. Howevera, andre ting var ikke helt "rett" tilbake dekk var ganske avrundet og høy. Sikkert, kan dette ikke være den lave bakre pyntet, lett rullende Eldre padlere Det opprinnelige Nordkapp fondly husket! Så la vi merke glasset hang setet var ganske høy på skrog. Sakte vi sikkert Butt gang Slik Realisere som forandret utformingen må ha Merkbart fra originalen.
I ettertid, grunnene er ganske opplagt. Denne modellen var en av de mest populære kajakker av all tid og hadde vært i konstant produksjon i over tretti år. Mange har over Thos år hadde tilføyd eller endret; Ulike luker, dekk linjer fordypninger, kompass lagt Områder for montering etc. Bingo Bingo forbedringer, kombinert med behovet for verden å endre muggsopp, og heller ikke brøt Bécam Utslitte, hadde ført til utallige runder med: producingã en ny plugg fra Mould, endre den til å legge til en ny funksjon og sprekk lage en ny Mould. Selv Tar aller største forsiktighet, krymping i harpiks bety Hver runde av denne prosessen resulterer i en svak trekke-in av radier og overflater, dette har en tendens til å fremheve alle funksjoner dvs. Min over en litt avrundet bakre dekk, becomesa Merkbart mer avrundet. Kjølen "V" becomesa mer akutt. Gunnels trekke inn og vise mindre blusse etc. Hver inkarnasjon er så veldig litt annerledes enn den før, en trinnvis prosess gjentas igjen og igjen, i løpet av årene!
Var den Endringer Above Whils utilsiktet, The Jubilee endringene var veldig tilsiktet rumpe igjen, i ettertid, mange av Bingo Bingo Sannsynligvis ble ansett nødvendig bare på grunn av Thos inkrementelle endringene som hadde sneket seg inn ubemerket. Kort sagt, den siste Nordkapp enten klassisk eller HS ble opprinnelig kalt det, var ikke den sanne opprinnelige design Nordkapp. Likevel var det som var dette mutert utforming BRUKT heller ikke grunnlaget for Jubilee og knekke senere LV. Gitt all Change, men populære Bingo Bingo Were nye modeller, er det noe rart, Noen Følte det hadde mistet noe av sin sjel.
Med 40-årsjubileet nærmer seg, ønsket vi å være spesielle Noe Bout gitt ovenfor, vi like ønsket å forstå hva det aller opprinnelige modellen gjorde en umiddelbar Suchet SUKSESS. Verken opprinnelige eller de opprinnelige skissene Mould overleve i dag, så det nest beste for å spore opp VIL VÆRE og Padle de earlies Mulig Eksempel vi kunne.
Fortin
Tidligere i år, etter en Chance tilnærming vil, vi purchabed tilbake, en Nordkapp fra de aller earlies Mould. Padling Var det en åpenbaring; sporing, stabilitet og trim på vannet, ble alle følte for å være bedre enn enten; Den nåværende versjonen eller den "Classics" Det var nylig i Production. Vist når- ved siden av dagens modell, visuelt den senere Syntes å ha blitt en karikatur av den opprinnelige, inneholder tydelig Blitt hadde lagt vekt på; fold-skjemaet ble flyttet hadde mer uttalt og videre fremover, endene tynnet mer Blemish i plan-visning, og det var mye mer rocker, spesielt i baugen Over vannlinjen. I kontrast, f du så utover den opprinnelige metall luker og hav cockpit, selve Were linjer, f noe, mer moderne, renere og mer flytende. Bare en veldig "svette" utseende.
Fra den aller første Paddle Det, vi bestemte oss, "New" Nordkapp ikke kan være basert på dagens modell basert VIL VÆRE baken i stedet på det aller første inkarnasjon. Skroget vi har knapt rørt, dekk, bare for å innlemme moderne luke og cockpit layout.
Effektivt Nordkapp Fortin, er det Kayak At vi skulle produsere i dag, f vi fikk de opprinnelige skissene og den opprinnelige designen kort. Tross alt har havet ikke endret!
Er det bedre enn originalen? Nei, enkelt sagt, det er bare ikke bra, og heller ikke noen gang!
Dyslektiker
Valley Aquanaut st + Shoreline orginal = Atlantic LV + Perspectiv elvekajakk
Nordkapp LV glasfiber + PH Hammer

http://turliv.no/kajakklenker.html
http://youtu.be/YoB8t0B4jx4
https://www.youtube.com/watch?v=XOwl-bMfIkc
User avatar
Kvase
 
Posts: 4416
Joined: 11 Oct 2009, 20:34
Location: Arendal

Re: Nye kajakker 2015

Postby Kvase » 02 Jan 2015, 18:42

Dyslektiker
Valley Aquanaut st + Shoreline orginal = Atlantic LV + Perspectiv elvekajakk
Nordkapp LV glasfiber + PH Hammer

http://turliv.no/kajakklenker.html
http://youtu.be/YoB8t0B4jx4
https://www.youtube.com/watch?v=XOwl-bMfIkc
User avatar
Kvase
 
Posts: 4416
Joined: 11 Oct 2009, 20:34
Location: Arendal

Re: Nye kajakker 2015

Postby Kvase » 02 Mar 2015, 05:00

Dyslektiker
Valley Aquanaut st + Shoreline orginal = Atlantic LV + Perspectiv elvekajakk
Nordkapp LV glasfiber + PH Hammer

http://turliv.no/kajakklenker.html
http://youtu.be/YoB8t0B4jx4
https://www.youtube.com/watch?v=XOwl-bMfIkc
User avatar
Kvase
 
Posts: 4416
Joined: 11 Oct 2009, 20:34
Location: Arendal

Re: Nye kajakker 2015

Postby Kvase » 19 May 2015, 00:59

Dyslektiker
Valley Aquanaut st + Shoreline orginal = Atlantic LV + Perspectiv elvekajakk
Nordkapp LV glasfiber + PH Hammer

http://turliv.no/kajakklenker.html
http://youtu.be/YoB8t0B4jx4
https://www.youtube.com/watch?v=XOwl-bMfIkc
User avatar
Kvase
 
Posts: 4416
Joined: 11 Oct 2009, 20:34
Location: Arendal

Re: Nye kajakker 2015

Postby Kvase » 23 May 2015, 20:41

Dyslektiker
Valley Aquanaut st + Shoreline orginal = Atlantic LV + Perspectiv elvekajakk
Nordkapp LV glasfiber + PH Hammer

http://turliv.no/kajakklenker.html
http://youtu.be/YoB8t0B4jx4
https://www.youtube.com/watch?v=XOwl-bMfIkc
User avatar
Kvase
 
Posts: 4416
Joined: 11 Oct 2009, 20:34
Location: Arendal

Re: Nye kajakker 2015

Postby hotshot » 18 Jun 2015, 06:58

I kontrast til drømmebåtene i noen av de senere innleggene, ser vi kanskje en annen trend.
Årets nybegynnerbåter og sånt.......... Noen plukk fra Oslobutikkene:

Både Bull og Seabird har i senere tid presentert nye båter i "intro" segmentet, til hyttebruk og for de som vil prøve padling uten å bruke for mye penger.
I dagens avis så jeg en annonse som fikk meg til å sjekke her:

http://kajakk.net/nor/frontpage

nye kajakker under 3000 kroner!
Club utgavene har droppet lårstøtter og ror, og de har latt være å skjære ut åpningen til frontluka.
Spørs om de har droppet skottveggen foran også?
Dvs. at man kanskje bør spandere en vanntett-bag som lagringsplass og oppdrift i baugen.

Bull svarer selvsagt med sommersalg:
https://bull-ski-kajakk.no/Media/Artikler/Sommersalg2
og deres intromodell er kanskje et alternativ?
https://bull-ski-kajakk.no/Kajakk/Kajak ... Bullet-130

Butikkene regner med at volumsalget før sommerferien ligger i dette markedssegmentet.
Og ja, vi vet at dette er kajakker som ganske mange har vokst fra og at vi må på bruktmarkedet for å finne lignende tilbud på "ordentlige" båter....
Fremtiden kommer av sig selv, fremskrittet ikke.
User avatar
hotshot
 
Posts: 2912
Joined: 17 Apr 2013, 13:58
Location: Akershus

Re: Nye kajakker 2015

Postby Kvase » 10 Jul 2015, 10:31

Nya Frej i produktion og en liten test her
For meg så ser det ut som en Commbi med vekt på tur men også fart
http://www.thomassondesign.com/nyheter/ ... produktion
Image
Dyslektiker
Valley Aquanaut st + Shoreline orginal = Atlantic LV + Perspectiv elvekajakk
Nordkapp LV glasfiber + PH Hammer

http://turliv.no/kajakklenker.html
http://youtu.be/YoB8t0B4jx4
https://www.youtube.com/watch?v=XOwl-bMfIkc
User avatar
Kvase
 
Posts: 4416
Joined: 11 Oct 2009, 20:34
Location: Arendal

Re: Nye kajakker 2015

Postby Bungalow Bill » 10 Jul 2015, 19:05

FREJ
Användningsområde
Trygga och bekväma långfärder till havs, längs kusten och i större sjösystem.
Avancerad paddling, rockhopping, roll mm.
Motion och dagstur.

Fart³ 7,6/11,3 km/h
³ Marschfart resp. motsvarande toppfart. Värdena är från början teoretiskt uträknade (Crouch´s formel)

Bakgrund och historia
Frej bygger i stor utsträckning på Njord – en lite kortare, aningen bredare Njord med mer krökning i köllinjen.
Bakgrunden är därför ungefär densamma som för Njord.

Namnet Frej kommer, liksom Njord, från de nordiska mytologin.
Frej var son till Njord, som var en av vanerna och havets, vädrets, rikedomens, handelns, sjöfartens och fiskets gud.

B.Bill
All we have is the past.
User avatar
Bungalow Bill
 
Posts: 84
Joined: 09 Oct 2013, 21:33

Next

Return to Kajakker

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests