Seabird Expedition LV vs HV

Seabird Expedition LV vs HV

Postby Plaskedammen » 25 Jan 2017, 15:17

Jeg er helt fersk og skal velge meg en nybegynner kajakk.
Har bestemt meg for å kjøpe Seabird Expedition hvis jeg kan kjøpe LV varianten.

Begrunnelse:

Jeg ønsker meg en kajakk med plass til telt, underlag, primus og utstyr nok til en enkel overnatting, men jeg leser at den type flytebrygger ofte dreper padlegleden de dagene en ikke er fullastet og klar for ekspedisjon. Jeg håper på noen fine padleturer uten oppakning også.

Eneste erfaring jeg har med kajakk er en Seabird Scott i glassfiber som jeg syntes var veldig digg å padle i! Jeg ser for meg at den har litt lite plass til bagasje så da tenkte jeg å gå opp et hakk i størrelse til Seabird Expedition LV i Trelags HD polyetylen
Denne finnes også i HV versjon. Jeg har prøvesittet begge hos forhandler (på gulvet) og synes HV var veldig bred. Knærne og nedre del av lår var liksom ikke inntil kajakksidene i det hele tatt.

Jeg er 190cm og 83kg i Adams drakt. Jeg ser på spesifikasjonene til disse to variantene at jeg enten er i øvre sjikte for en LV eller i nedre sjikte for en HV. Da regner jeg med at det skal være greit for meg å velge LV.

Mine eneste betenkeligheter er om cockpit er for smal for meg? Den er grei å komme inn og ut av, men jeg klarer ikke ta beina ut av cockpit mens jeg er sittende i setet. Jeg har lest et sted at det eren fordel. Stemmer det?
En annen ting er at jeg har str 47 (!) i sko. Må krølle foten for å få plass der inne med pedalene.. Jeg lurer på om det vil bli slitsomt i lengden.

Tanker?
Plaskedammen
 
Posts: 5
Joined: 25 Jan 2017, 14:51

Re: Seabird Expedition LV vs HV

Postby ikaros » 26 Jan 2017, 23:00

Med de problemer du skisserer kan du glemme LV. Cowboyentring består jo nettopp i at du sitter ned på setet og så fører først det ene, så det andre benet ned i cockpit. Er det teknikken din som er for dårlig, eller er sargen virkelig så trang at du ikke får det til? Om det ikke går, glem den båten. Og føttene dine må ha plass, ikke mye mer å si om det. Vet ikke hva du mener med å "krølle" føttene, men du skal sitte i en båt i flere timer, må du ha det komfortabelt. Nok en grunn til å glemme LV. Du sier at du har trivdes godt i en Scott, og da har du kanskje ikke disse problemene der? Hvorfor ikke velge den, det er en mye bedre båt på alle måter. Såvidt jeg vet finnes den i en polyethylenversjon, og da er den vel ikke så dyr. Lasteplass burde det være nok av, de fleste hav/turkajakker har plenty plass, det dreier seg mest om å pakke lurt, bruke små pakksekker i tillegg til store, slik at du får utnyttet kroker og kriker. Var med i en gruppe på syv mann på padleekspedisjon på Grønland, tolv dager i telt. Ikke noe problem å pakke min del av fellesutstyret/proviant etc., pluss personlig utstyr i en standard havkajakk.
MVH
Ikaros
ikaros
 
Posts: 87
Joined: 17 Oct 2011, 16:23

Re: Seabird Expedition LV vs HV

Postby morslilleblomst » 28 Jan 2017, 17:36

Jeg padler Scott MV i glassfiber og litt for mye plass i den rundt hoftene så kommer nok til å bytte den ut i en LV. For meg ble det veldig fort plagsomt med for dårlig kontakt. Er 180 og ca 85kg, og Scott LV sitter veldig godt til meg.

Pakkeplass er det i massevis i en Scott MV. Som det nevnes; pakk lite og smart så er det utrolig hva du får med. Klarte meg også fint på ukestur med en Black Pearl HV, og den har betraktelig mindre pakkeplass. Jeg brukte mange små pakkeposer i stedet for noen få store. Så hadde jeg med en tom nedpakkbar bag til å samle det i når jeg trengte det.
SeaBird Designs Black Pearl HV
Alpackaraft Denali Llama
morslilleblomst
 
Posts: 17
Joined: 13 Mar 2016, 21:28
Location: Halden

Re: Seabird Expedition LV vs HV

Postby Plaskedammen » 16 Feb 2017, 08:39

Tusen takk for gode råd @ikaros og @morslilleblomst.

Jeg endte opp med å bestille en Scott MV i stedet *hello2*

Har ikke prøvd en Expedition på vannet og ut fra det dere skriver så hadde jeg sikkert savnet stilen til Scott'en hvis jeg hadde kjøpt Exp og ikke motsatt.

Da er det bare å glede seg til tur! Wohoo!
Plaskedammen
 
Posts: 5
Joined: 25 Jan 2017, 14:51

Re: Seabird Expedition LV vs HV

Postby Kvase » 16 Feb 2017, 09:57

Det er en utrolig grei pris på den Scott mv
http://www.kajakk.net/nor/shop/kajakk/h ... r-scott-mv
Dyslektiker
Valley Aquanaut st + Shoreline orginal = Atlantic LV + Perspectiv elvekajakk
Nordkapp LV glasfiber + PH Hammer

http://www.kajakknett.no/ + http://turliv.no/kajakklenker.html
http://youtu.be/YoB8t0B4jx4
https://www.youtube.com/watch?v=XOwl-bMfIkc
User avatar
Kvase
 
Posts: 4410
Joined: 11 Oct 2009, 20:34
Location: Arendal


Return to Kajakker

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests