Page 1 of 2

Feil på Boreal Design Baffin P2?

PostPosted: 17 Aug 2019, 11:57
by Rune81
Hei, har akkurat kjøpt meg en Boreal Baffin kajakk og hatt min første testtur. Har fra før padlet litt i Hasle Expedition som jo er som et lokomotiv i sammenligning.

Det første jeg la merke til var at kajakken ikke var mulig å padle med skegen oppe. Den snurret rundt som en kork med en gang, selv i nesten ingen vind. Med skeg nede gikk den tåelig greit rett fram, men fikk noen overaskelser på tilbaketuren når sjøen hadde blitt pisket opp litt og jeg måtte padle i medvind noe skrått. Måtte kjempe med nebb og klør for å holde den rett....

Grunnen til at jeg spør er at dette er min andre Boreal Baffin pga den første hadde en knekk på midten, altså en kjempebulk på midten under. Den ble retunert.
Det kan se ut som om kajakken jeg nå har, har en voldsom bananform. Er dette en defekt eller skal de være sånn. Er det noen som har bilde av sin P2 for sammenligning??

Veier 78kg så jeg er vel i det lettere sjiktet for denne modellen, men den skal vel være brukanes selv om den ikke er fullastet?

Mulig jeg ikke kan å padle, men jeg padlet en North Shore med skeg på et våtkortkurs, og den var utrolig mye mer retningstabil en denne. Har lest så masse skryt her inne, men ble litt paff at den krevde så mye..

Re: Feil på Boreal Design Baffin P2?

PostPosted: 17 Aug 2019, 13:41
by veltern
- - - - -

Re: Feil på Boreal Design Baffin P2?

PostPosted: 17 Aug 2019, 15:34
by Rune81
Var det jeg fryktet. Den var virkelig umulig å padle med skegen oppe. Denne er helt ny, fra Kajakk og Fritid. Det blir den andre jeg bytter inn :?

Re: Feil på Boreal Design Baffin P2?

PostPosted: 17 Aug 2019, 16:42
by veltern
- - - - -

Re: Feil på Boreal Design Baffin P2?

PostPosted: 17 Aug 2019, 17:48
by Rune81
Denne var det Kajakk og Fritid som transporterte, men den kan vel ikke bli slik på en tur fra Drammen til Grimstad? Skjønner det med varmen men har en mistanke om at slike ting kan skje under transport f.eks fra Kina i varme containere i ukesvis..... men har kun erfaring med Hasle kajakk og den tålte «alt»

Re: Feil på Boreal Design Baffin P2?

PostPosted: 17 Aug 2019, 19:34
by veltern
- - - - -

Re: Feil på Boreal Design Baffin P2?

PostPosted: 19 Aug 2019, 11:00
by Marius Engelsen
WOW! Jeg har ikke padlet så mange kajakker, men det der så ganske ekstremt ut! En grunn til at jeg valgte glassfiberkajakk var fordi jeg oppbevarer kajakken hengende i stropper, utendørs (i skyggen under tak), og ser for meg at en plastkajakk kunne blitt deformert etter denne varme sommeren...

Jeg trodde litt av hensikten med en kajakk som har skeg er at kajakken bør være designet slik at man skal kunne styre den bra ved hjelp av kanting, åren, og plassering av føttene (hvis den har sparkebrett). Og at skeget ikke burde trengs å brukes så mye, annet enn i sidevind, (skeget gir jo motstand i vannet)... Sånn som du beskriver gir det stor grunn til å tro at dette ikke er normalt.

Jeg kan nesten ikke forestille meg at det går an å transportere en plastkajakk fra Kina, om sommeren, i en gloheit Container, uten at de smelter. Hasle er jo produsert i kalde norge, men jeg prøvedladlet en gang en Hasle Excursion som var skjev sideveis. Trakk konstant mot venstre...

Hvordan oppbevarte du kajakken etter du fikk den?

Re: Feil på Boreal Design Baffin P2?

PostPosted: 19 Aug 2019, 17:22
by Rune81
Den har ligget på et kjølig garasjegulv i emballasjen sin med bunnen ned, fram til jeg fikk prøvd den for første gang....

Re: Feil på Boreal Design Baffin P2?

PostPosted: 20 Aug 2019, 05:07
by Marius Engelsen
Rune81 wrote:Den har ligget på et kjølig garasjegulv i emballasjen sin med bunnen ned, fram til jeg fikk prøvd den for første gang....


Ingenting galt med det.

Re: Feil på Boreal Design Baffin P2?

PostPosted: 20 Aug 2019, 10:18
by Miamaria
Det er jo enkelt å sammenligne med produktbilder, så det skulle være en grei sak sånn sett.

Dette er nok en svakhet med disse kajakkene, at de nokså lett får bulker og sånt. Kjenner selv en som hadde kajakken stående på biltak når det regnet, han fikk en bulk for hvert takstativ på grunn av vekta. Men det lot seg ganske greit jevne ut igjen, tror han brukte varmt vann bare.

Det er jo litt verre når det er fasongen på hele båten.