Vanntette lasterom - forventning?

Vanntette lasterom - forventning?

Postby mn2020 » 09 Feb 2020, 13:55

Hei.
Er ny her på forumet og som padler, men har skjønt at det er mulig å få mange og gode svar her på forumet. Det var blant annet nyttig når jeg gikk til anskaffelse av egen kajakk.

Men spørsmål: lasterommene/luker, hvor vanntette kan man forvente at de er?
Etter en tur på sjøen nå i løpet av vinteren så har det engang i blant vært noe som tilsvarer 2-3 cl vann i et par av lasterommene. Jeg har en Boreal Design, gummidekslene settes fast på en slags ramme som er skrud fast i skroget. På undersiden kan man se skruene som holder dette på plass, og ramme/overgang/skruer er tettet med silikon. Min kone har en kajakk hvor denne delen er en integrert del av kajakken, og hun opplever ikke at det kommer inn vann.
Selger mener at jeg kan forsøke å forsterke denne silikonbehandlingen på innsiden selv med noe Tec7. Silikoene som er smurt fast blir jo også slitt av når man pakker inn og ut.
Hvor mye slik vedlikehold bør man forvente, og hvor tett bør kajakken være i utgangspunktet? Og hvor lenge? Er det avhengig av modell?
mn2020
 
Posts: 1
Joined: 26 Jan 2020, 13:07

Re: Vanntette lasterom - forventning?

Postby Marius Engelsen » 11 Feb 2020, 14:54

Vanskelig å si uten å ha sett bilder.

Jeg har en norse freyja med glassfiberluker. Den tar til tider inn litt mer vann enn det du beskriver. Gummilukene på deres andre modeller har jeg opplevd som helt tette. For meg spiller det liten rolle, jeg har en svamp i kajakken og tørker opp av og til. Alt som ikke tåler vann pakkes vanntett.
Padler fra Askøy :)
User avatar
Marius Engelsen
 
Posts: 277
Joined: 26 Jun 2018, 13:03
Location: Askøy


Return to Kajakker

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests