Page 1 of 2

Ny tørrdrakt fra norske Sweet Protection

PostPosted: 22 Mar 2014, 21:05
by Hooah
http://www.sweetprotection.com/whitewat ... it&pid=702

Sweet som jeg kjenner dem har knallgod kundeservice og bra kvalitet :)

Re: Ny tørrdrakt fra norske Sweet Protection

PostPosted: 22 Mar 2014, 21:40
by hotshot
Ser fin ut og har vært "synlig" på nett en stund. Jeg kikker ofte innom en nettside som heter "unsponsored", mest for elvepadlere, som kjenner godt til "Sweet". De har testet tørrtoppen:

http://www.unsponsored.co.uk/press/?p=9564

Re: Ny tørrdrakt fra norske Sweet Protection

PostPosted: 25 Mar 2014, 12:43
by Morild
Ville jo ha matchet kajakken min perfekt! (men har den sotluke bak?)! Og jeg som allerede har bestilt meg en annen......

Re: Ny tørrdrakt fra norske Sweet Protection

PostPosted: 28 Aug 2014, 07:46
by Kvase
Er jo prisa til rundt det samme som Kokatat -10 lapper- http://www.sweetprotection.com/webshop/ ... -dry-suit/
Men det er veldig bra og få mange flere alternativer å velge mellom

Re: Ny tørrdrakt fra norske Sweet Protection

PostPosted: 03 Nov 2014, 12:20
by YeOldYeller
Er det noen som har denne tørrdrakta fra Sweet? Brukererfaringer?
Holder på å bestemme meg for ny drakt, og det står mellom Sweet og Kokatat, innspill?

Re: Ny tørrdrakt fra norske Sweet Protection

PostPosted: 13 Nov 2014, 13:09
by Morild
Etter mye om og men og frem og tilbake og ei Ursuk drakt som ikke passet stod valget mellom Kokatat eller Sweet- elle melle.....Endte opp med Sweet sin tørrdrakt. Fordi Kokatatdrakta virket veldig trang i livet med tanke på at jeg også skal bruke den om vinteren.

Det meste er bra med Sweet:
-stilig design (matcher kajakken min perfekt!)
-god og vid passform med noe mer saggerumpe enn Kokatat (litt uvanlig i begynnelsen, men egentlig helt greitt)
-omlegget i livet er plassert i livet og ikke på hofta som Kokatat-> drakta sitter bedre på da
-glidelås over brystet er plassert høyere opp enn på Kokatat og legger seg pent under vesten, ingen ubehagelige folder etc
-dreneringshull i hals og lommer
- forsterking på rumpe og lår
-virker slitesterk
-tett
-tisseluken fremme er plassert slik at begge kjønn kan bruke den, dog med egnet utstyr for oss jentene.. (Kokatat sin er plassert så høyt oppe at du må være riktig så velutstyrt om du skal få til å lense på utsiden..)
-ikke borrelås på neoprenehalsen (håret henger seg bare fast)
-kraftig plastglidelås- ødelegger ikke ullundertøyet like lett som kraftig metallglidelås (Kokatat)

Men det er noen minus også:
- tett som i potte tett. Blir for gjennomvåt av svette, men har ikke testet den på vinteren ennå. Mistenker dette skyldes et et rel. stort område som har forsterkninng (tettere stoff)
-Både latex og neoprenehalsen kunne godt ha vært noe høyere, på meg stopper den midt på og gnager når jeg holder på med tull og leik og stadig får saltvann på huden
-savner lomme på armen(e). De har derimot plassert lomme på låret som jeg ikke helt finner ut hva skal brukes til....
-borrelåsen på beina sitter ikke så godt- går lett opp med det resultat at buksa subber i bakken på land og drakta slites

Det er helt klart det at den ikke slipper ut fuktighet jeg synes trekker ned. Mulig elvegutta prioriterer slitestyrke fremfor pusteegenskaper? Lomme på armene KAN jeg klare meg uten, men halsen er litt irriterende. Hadde ikke problemer med dette på Palmdrakta. Så litt småjusteringer er på sin plass - hører dere Sweet-gutta?

For egen del er det viktig med romslig drakt og gode pusteegenskaper og her drar Kokatat og Sweet i hver sin retning. Litt usikker på hva jeg vil velge neste gang, men satser i grunn på at Sweet forbedrer seg ørlitte granne.....

Re: Ny tørrdrakt fra norske Sweet Protection

PostPosted: 13 Nov 2014, 13:26
by Miamaria
Nå behøver man jo ikke kjøpe Kokatatdrakt med metallglidelås uansett da, de har også drakt med plastglidelås. ;) (Og bakluke.)

Re: Ny tørrdrakt fra norske Sweet Protection

PostPosted: 24 Nov 2014, 09:16
by YeOldYeller
Takk for super tilbakemelding, da blir det Kokatat denne gangen. Trenger ei som puster.

Re: Ny tørrdrakt fra norske Sweet Protection

PostPosted: 24 Nov 2014, 21:30
by Sven K
det hørtes da veldig merkelig ut. Jeg har kokatat meridioan limited edition. forskjellen er at det er kraftigere,grovere duk fra livet og ned og superkraftige forsterkninger på knær skuldre utsiden av armer etc. Den puster nok ikke så bra som en standard vil jeg tro, men bedre enn jeg hadde forventet.
Jeg pleier alltid å ta en kort liten oppvarmings tur når jeg padler, for så strekke meg ut litt samt lufte i drakta, evt gjøre justeringer. Da får alt aklimatisert seg litt.
jeg vil definitivt si at den puster bedre enn Ursuit sin som ikke er noen dårlig drakt. ursuitene er jo så romslige at de tsikkert tar unna endel pga av d. slik sett vil noe en mer formsydd drakt i samme stoff puste noe dårligere. I og med at gore stiller så store krav til de som får bruke deres duk, bør det være en evt reklamasjon. jeg har vanskelig for å tro at sweet kan gjøre en SLIK designfeil..

Re: Ny tørrdrakt fra norske Sweet Protection

PostPosted: 25 Nov 2014, 18:59
by Miamaria
Om flere vurderer Icon-drakten, så er det godt tilbud på den hos vpg.no nå. Utplukket i størrelsene, men om man har flaks og treffer riktig så er det godt kjøp. Førprisen er reell, jeg har ergret meg grønn at jeg ikke slo til forrige gang de hadde tilbud. Det som er nå tror jeg er enda bedre enn det var den gang. Kan i hvert fall ikke huske at jeg har sett annen pris før nå. Og ja, siden jeg ikke slo til i tide har jeg vært innom noen ganger og sjekket...