Turpadling på Gudbrandsdalslågen

Turpadling på Gudbrandsdalslågen

Postby Annbjørg » 11 Apr 2017, 15:04

Hei! Eg har nyleg flytta til Gudbrandsdalen, og lurer på om det finst padleguide/info om turpadling på Gudbrandsdalslågen? Tenker spesielt på gode plassar for utsetjing av havkajakk med tilgang til enkel parkering, kvar det er stryk/straum (Harpefoss?), padling til ulike tider i sesongen osv. Har også sett på at det kan vere fint å padle eit stykke mellom Lesja og Dombås. Nokon som har prøvd det? Andre tips til gode padleområde i Innlandet?

Skal også muligens jobbe med tilrettelegging av friluftsliv i kommunal regi, og er interessert i innspel på aktuelle tilretteleggingstiltak for padling/båtliv/fiske/bading.

Helsing Annbjørg.
Annbjørg
 
Posts: 1
Joined: 11 Apr 2017, 14:55

Re: Turpadling på Gudbrandsdalslågen

Postby veltern » 19 Apr 2017, 21:43

Annbjørg wrote: .. turpadling på Gudbrandsdalslågen? Tenker spesielt på gode plassar for utsetjing av havkajakk...

Mellom Otta og Dombås temmelig ugreit. Fra Lesja og nordover mot, og ikke minst på, Lesjaskogsvatnet er det bedre. Fin natur ved dette vannet.
Annbjørg wrote: padling til ulike tider i sesongen osv. Har også sett på at det kan vere fint å padle eit stykke mellom Lesja og Dombås. Nokon som har prøvd det? Andre tips til gode padleområde i Innlandet?

Vintersesongen byr på utfordringer pga et hardt lag oppå vannet, de fleste steder. Og der det ikke er hardt lag oppå vannet er det (for) sterk strøm.
Men midt nede i Gudbrandsdalen befinner det store Losnavatnet (en svært bred del av Gudbrandsdalslågen) seg. Godt egnet, og en del brukt, til kajakkpadling, i den isfrie årstid. Anbefales.

I de øvre deler av G-dals-omgivelsene kan det padles på den idylliske Avsjøen, oppe på fjellplatået, ved E6. Og den noe større Vålåsjøen i samme område.
På "Dalsida", en sidedal øst for Lesja, ligger de langstrakte sjøene Aursjøen/Gautsjøen. Regulerte vann, men interessante å padle på.
En av Lars Monsen på villspor-turer startet med padling der.
veltern
 
Posts: 566
Joined: 27 Aug 2014, 12:32


Return to Hav-/Turpadling

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests